Mikael

Mikael vill att det ska lysa i fönstren på landsbygden

När Mikael Sillerström i Litsåsen bestämde sig för att köpa grannfastigheten följde några ekonomibyggnader och ett bostadshus med på köpet. Hans första tanke var att riva bostadshuset, eftersom det är i såpass dåligt skick, men så tänkte han om.

– Jag är landsbygdspatriot ut i fingerspetsarna och vill att det ska lysa i fönstren här ute på landsbygden. Huset är perfekt för en barnfamilj som vill bo på landet, få plats med några hästar eller annan verksamhet och samtidigt ha nära till stan. Men man får såklart inte vara rädd för att renovera en hel del, säger han.

Mikael är själv mäklare men valde trots det att inte sälja huset själv. Han ville helt enkelt inte ville blanda ihop de privata affärerna med sitt arbete.

– Vi har sett ett ökat intresse för dessa tomma hus på senare år, så det ligger helt rätt i tiden att sälja. Allt fler har en önskan om att bo lite avskilt och kanske driva någon slags verksamhet som grönsaksodling eller djurhållning. Att det rör sig om renoveringsobjekt verkar inte avskräcka, man ser det istället som en möjlighet att sätta sin egen prägel på boendet, berättar Björn Löfgren som fått i uppdrag att sälja Mikaels hus.

Läs mer och hitta ditt boende på landet