För dig som driver företag i Östersund – eller vill etablera dig här!

Östersund erbjuder en fantastisk miljö för innovativa idéer och företagande. Här finns många små och mellanstora företag inom allt från tillverkningsindustri till kunskaps-, tjänste- och turismföretag. Upplevelse- och outdoorindustrin är en viktig motor i regionens näringsliv, med närhet till innovativ forskning på bland annat Mittuniversitetet. IT-området växer och har stora behov av att rekrytera ny kompetens.

Det här är sidan för dig som är intresserad av företagande – oavsett om du precis ska starta, redan driver eller vill etablera ett företag i Östersund. Här hittar du kontaktvägar in i näringslivet och information om nätverk, tjänster och arenor.

 

Klädställning i butik

Starta företag

Att starta företag kan kännas som ett stort och svårt beslut, men i Östersund är du aldrig ensam. Här finns tillgång till klokhet, erfarenhet och hjälp med allt från att bolla företagsidéer till att hitta en passande lokal.

Läs om att starta företag
Restaurangkök

Etablera företag

Östersund är en växande, innovativ och mångsidig stad där företagsklimatet präglas av en stark vilja att skapa tillväxt tillsammans. Det är dessutom lätt att hitta perso­nal som trivs – inte bara med jobbet utan med hela livet.

Läs om att etablera företag
Tre personer framför laptop

Arbetsgivare i Östersund och länet

Arbetsmarknaden i Östersund är stark och rymmer goda karriärmöjligheter inom många olika branscher. För dig som söker nya vägar i arbetslivet finner du de största arbetsgivarna i länet och de statliga verken här.

Se arbetsgivare
Grupp människor i möte

Nätverk

Oavsett var i företagarresan du befinner dig innebär ett rikt nätverk nya möjligheter, särskilt för dig som nyligen har flyttat till Östersund eller funderar på att etablera din verksamhet här.

Läs om nätverken i Östersund
Fem personer i möte

Co-Working

Coworking är framtidens sätt att arbeta och ett område som vuxit starkt. I Östersund finns flera aktörer som erbjuder flexibla arbetsplatser i kreativa miljöer.

Läs om Co-working i Östersund
Tre personer vid skrivbord. En man och två kvinnor med ryggen mot kameran

Branschorganisationer

Östersunds olika branschorganisationer kan hjälpa dig som företagare med frågor kopplade till just din bransch, t.ex. juridisk rådgivning samt standarder för varor och tjänster.

Läs mer om branschorganisationerna
kvinna i östersund

Företagslotsen

Företagslotsen hjälper alla som har ett företag eller ska starta ett företag med kontaktvägar, råd och coachning – och agerar samordnare av dina olika ärenden.

Läs mer om företagslotsen