Aktiviteter för barnfamiljer

barn på lekplats

Lär känna Östersund tillsammans med dina barn

Har du barn med benen fulla av spring eller barn som hellre sitter med näsan över en läsplatta eller bok? Oavsett vilket finns massor av aktiviteter som passar just er familj. Åk skridskor, bada, klättra, spela minigolf, skida utför och på platten, cykla, gå på bio, låna böcker, upptäck Jamtli… eller något helt annat!

Barnens Östersund
man med barn i vinterparken

Vinterparken

Vinterparken kallas östersundarnas vardagsrum. En solig vårvinterdag myllrar isen av barnfamiljer som grillar, kompisgäng på långfärdsskridskor, livsnjutare på turskidor, hjälmklädda barn i pulkor, modiga vinterbadare och nyfikna hundar. Här finns Birgers Lekland, ett eldorado för de yngsta. För lite äldre barn och vuxna finns linbana, trampbilbana, slackline skridskobana, hinderbana och snow volley. Behöver ni hyra utrustning finns det i Sjöbutiken.

Vinterparken
öppen förskola östersund

Och mycket mer

Östersund har ett rikt föreningsliv som erbjuder idrotts- och kulturaktiviteter som passar de allra flesta. Det finns öppna förskolor där du som är föräldraledig kan träffa andra vuxna. Det finns också speciella aktiviteter för ensamstående föräldrar med barn.

Som vi har sagt tidigare; i Östersund gillar vi verkligen att ta emot nya människor – därför gör vi allt för att du och din familj ska trivas!

Marielundskyrkan
Öppna förskolor
Föreningsregistret