Linda och Christian

Det behöver inte vara så komplicerat att flytta

Christian och Linda Tillman kände att de fick för lite tid över för familjen och för en bra fritid. Så de tog med sig barnen och startade om på nytt, i en mellanstor stad nära fjällen. I Östersund hittade de precis vad de sökte efter.

Familjen bodde tidigare i skärgårdsmiljö i norra Stockholm.
De trivdes bra i villan, men fick lägga många timmar på pendling.
Christian jobbade för Swedavia på Arlanda. Linda drev då som nu det egna bolaget Lolinn & Tillman och behövde i uppdragen vara på plats ute hos sina kunder.

Det blev helt enkelt inte så mycket tid eller ork kvar till annat.
När vi började fundera på Östersund, kändes även läget bra.

– Jag har mina rötter i Medelpad och Christian kommer från Dalarna.

Paret reste upp över en helg för att titta närmare på staden. Då fick de även kontakt med Maria Stenhammar på kommunens näringslivskontor.
Hon hade tagit reda på lämpliga jobb, tänkbara boenden och skolor. Vi kände oss verkligen välkomna. Så vi bara bestämde oss. Det första vi gjorde var att ställa våra barn i kö till Östbergsskolan på Frösön.
Kort därefter hittade vi ett hus att hyra i Mjälle, alldeles i närheten.

Jobb och karriär

Linda har valt att satsa på det egna företaget även i Jämtland. Hon hjälper företag med analys och verksamhetsutveckling
och har bland annat uppdrag hos Nyföretagarcentrum som rådgivare.

– Jag känner mig väl mottagen här i stan, bland andra företagare.
Min bas har jag på Norra Stations Co-working, som också är ett bra sätt att bygga nätverk. Även Christian trivs bra på sitt nya jobb på Jämtkraft, som chef för digital samverkan. Ett utmanande jobb som inneburit ett utökat personalansvar och ett positivt steg framåt i karriären.

Allt faller på plats

Redan nu kan familjen konstatera att deras förhoppningar infriats. De trivs, har nära till allt och mer tid för såväl varandra som sina fritidsintressen. Christian spelar veteranhockey varje vecka och nu har exempelvis dansen, som varit och är en stor del i parets liv, fått mer plats i tillvaron och de tränar dans tillsammans igen.

– Vi har mer ork nu och hinner göra något av vardagarna också, säger Linda.

Men en pusselbit återstår innan flytten har landat helt. Det är att hitta sitt eget boende i Jämtland.

– Vi valde att hyra ut vårt hus till en början. Det gav oss en frihet om vi skulle ändra oss. Men nu ser vi verkligen fram emot ett eget boende här.

FAMILJEN TILLMANS TIPS

Det är inte så komplicerat att flytta. Ta det steg för steg och våga testa. Det är inte hela världen om det inte funkar och det går ju till exempel att hyra ut sitt boende i början.