Räddningstjänsten Jämtland

Vill du arbeta för att skydda människors liv, hälsa och egendom samt miljön mot olyckor?

Räddningstjänsten Jämtland är ett samarbete mellan kommunerna Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund och Östersund. Till ytan är vi Sveriges största räddningstjänstförbund och vi har även landets största deltidsorganisation. Vi kan ha behov av din kompetens just nu. Som brandingenjör, brandman eller räddningstjänstpersonal i beredskap.

Förutom att släcka bränder och göra räddningsinsatser jobbar vi förebyggande med tillsyn, information, rådgivning och utbildning. Vi identifierar risker, förhindrar olyckor och medverkar till att skapa en miljö där människor känner sig trygga. Vid räddningsinsatser arbetar vi på ett professionellt sätt med bra utrustning och största möjliga miljöhänsyn.

Vi har 31 brandstationer, en heltidsstation i Östersund och 30 deltidsstationer från Gäddede i norr till Lillhärdal i söder samt 8 räddningsvärn. Vi är cirka 500 medarbetare och vi har omkring 150 fordon. Vi täcker in ett område med 120 000 invånare på 43 509 kvadratkilometer yta och har omkring 2 400 utryckningar per år.

Välkommen med din ansökan!

Räddningstjänsten Jämtland

Webbplats