Sverker

När Sverker Jämtgård behövde mer plats för sin verksamhet köpte han en gård med flera olika byggnader. Gårdens verkstad och några mindre hus använder han själv, men de två bostadshusen har han valt att hyra ut.

Sverker vill hålla byn Lillsjöhögen levande, därför var det en självklarhet att försöka hyra ut husen istället för att låta dem stå tomma. Han satte in en annons på Blocket och tänkte att 3-4 stycken skulle ringa, men intresset var betydligt större än så. Över 80 personer hörde av sig!

– Jag blev lite chockad faktiskt, det var ingen konst alls att hyra ut husen. Det ringde barnfamiljer, ensamstående, yngre, äldre och till och med några från Stockholm. Jag hade dock som krav att det skulle vara barnfamiljer som flyttade in, för byns skull och för att förskolan ska få finnas kvar, berättar Sverker.

Nu bor alltså två barnfamiljer i husen som ligger vackert belägna, precis vid Kråksjöns strand, en knapp halvtimmes bilresa från Östersund.

– Vi bodde i centrala Östersund tidigare men drömde om ett hus på landet eftersom både jag och min sambo är uppvuxna så. Här i Lillsjöhögen kan vi lätt komma ut och har nära till allt – bad, fiske och skogen – samtidigt som vi kan jobba i stan, säger en av Sverkers hyresgäster.

Läs mer och hitta ditt boende på landet